Iedereen heeft graag een beetje groen in zijn of haar huis. Maarhet is spijtig genoeg niet iedereen gegeven om met planten om te gaan en als je zoals ik bent dan overleven de planten meestal niet lang. Maar nu is er eindelijk een oplossing. Een terrarium met plantjes die bijna geen zorg nodig hebben.

[singlepic id=36 w=320 h=240 mode=watermark float=]

De nodige spullen:

  • Een bokaal of bak die je kan afsluiten. (Een oude steriliseerbokaal bijvoorbeeld)
  • Keien
  • Houtskool
  • Potgrond
  • Planten (natuurlijk)
  • Mos (optioneel)

Alles samenvoegen:

Eens je alles verzameld hebt leg je de keien onderaan in de pot. Ze zullen helpen met de waterafvoer. Vervolgens strooi je er wat houtskool in. Dit zorgt ervoor dat rottend materiaal kan worden geabsorbeerd. Strooi er nu je potgrond in en begin met planten.

Vetplantjes zijn veruit de beste keuze. Daarna kan je er eventueel een beetje mos in leggen ter decoratie.

Dan enkel nog wat water geven en de pot kan dicht.

10 dagen later had de mijne nog steeds geen water nodig maar moest ik de bokaal wel even openen om wat van de condensatie te laten opdrogen. De bokaal staat op een bureau met matig zonlicht en lijkt het heel goed te stelen.  Volgende keer misschien een iets groter terrarium.