De transformatie van dit “herenhuis” appartement aan de rand van Tokio is een geweldig voorbeeld van aanpassing van de naoorlogse woningen in niet alleen betaalbaar, maar ook comfortabele accommodatie. 
“Herenhuis” appartementen zijn meestal zeer klein en worden dan ook verhuurd aan één enkele bewoner.

 

Dit appartement is met zijn 37 vierkante meter ruimte een moderne minimale omgeving waar de eigenaren niet alleen kunnen rusten en ontspannen, maar ook werken.

 

Interne partities werden afgebroken om lichtinval te maximaliseren en bieden een open woonregeling. Kasten en andere opslagruimte is verstopt achter de schuifdeuren. De geïntegreerde plantenbak gepositioneerd boven de keuken creëert een groene lijn in de ruimte.

 

Een kleine kleedkamer grenst aan de bad-douche natte ruimte en bevat een op maat gemaakt, compact lavabomeubel. De badkamer is voorzien van natuurlijk hout en Hinoki hout dat een ontspannende textuur zou hebben. Het toilet heeft niet alleen mat zwarte wanden die contrasteren met het bijna volledig witte interieur van dit appartement, maar heeft ook waterbesparende technologieën zoals het gebruik van herfilterd water.

 [nggallery id=39]

[ad#Beeld adv 468*60]