Op zaterdag 26 en zondag 27 september nodigt de Orde van Architecten iedereen uit voor Mijn Huis Mijn Architect, het openhuizenweekend in Vlaanderen en Brussel. Tijdens dit opendeurweekend stellen architecten hun mooiste woningen voor, telkens van 14u tot 18u. Voor de editie van 2009 vallen er in totaal 173 projecten te bewonderen.

 

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten, initiatiefnemer van dit evenement, heeft tot doel het brede publiek in contact te brengen met de mogelijkheden van een vakbekwaam en onafhankelijk architect.

 

Naast energievriendelijk bouwen, een vast thema tijdens dit evenement, wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan budgetvriendelijke woningen en groepswoningen. Op de website www.mijnhuismijnarchitect.com kan u specifiek op zoek gaan naar de woningen die aandacht besteden aan deze thema’s. Hiertoe werd een zoekrobot ontwikkeld. U kan er eveneens een parcours naar keuze uitstippelen.

 

Om de deelnemende projecten te bezoeken dient elke bezoeker zich vooraf, gratis, te registreren via de website. De bezoeker ontvangt een digitale bezoekerspas die dient afgedrukt te worden. Per project dat bezocht wordt, laat de bezoeker een afgedrukt registratiebewijs achter. Sommige woningen zijn enkel te bezoeken op afspraak.

 

[ad#Beeld adv 468*60]