Kleine keukens zijn de benarde positie van veel stadsbewoners, maar een lager aantal vierkante meter is niet noodzakelijkerwijs gelijk aan een claustrofobische ruimte. Leen een paar ideeën uit de keuken hier getoond die kunnen je helpen de perceptie van een grotere ruimte te creëren …

 

[singlepic id=222 w=500 h=375 mode=watermark float=]

 

Toegegeven, de keuken hierboven is groter dan in veel appartementen, maar dat betekent niet dat er geen ideeën kunnen worden afgeleid uit het ontwerp.

 

Hier is wat wij hebben opgemerkt:
Verban de bovenste kastjes en je maakt al snel een hele strook ruimte rond de kamer vrij, recht op ooghoogte. Dit is geen optie voor de meeste huurders, maar als je in een positie bent om ze kwijt te raken, zul je versteld staan hoe veel lichter en opener de keuken zal lijken.

 

Als u zich zorgen zou maken over het opslag probleem …
Installeer een potten rek … en we hebben het niet over die omvangrijke versies die in het midden van de keuken hangen.

 

Probeer in plaats daarvan er één of twee aan de muur te hangen zoals hier afgebeeld. Vertikaal gehangen heeft u niet zoveel ruimte nodig als u ze zou stapelen en de bonus is dat alles binnen handbereik is van de kookplaat.

 

Kies voor open rekken, ze bieden de opslagcapaciteit van kasten zonder de stroom van de ruimte te verstoren.

 

Maak het multi-tasking. Dit keukeneiland werkt zowel als werkruimte en eettafel, dankzij een paar fel gekleurde stoelen, die schuif je gemakkelijk uit de weg wanneer je ze niet gebruikt. Zelfs als je keuken niet genoeg ruimte heeft voor een eiland (we horen u al komen) heeft u misschien wel de mogelijkheid een werkruimte tegen de muur te maken met een stoel of twee eronder.

 

[ad#Beeld adv 468*60]