Het proces voor het creëren van een meubelstuk is even fascinerend als het eindresultaat en dat kan je gerust aan elke meubelmaker en zelfs aan een beeldhouwer vragen. Deze unieke stenen tafel door Lex Pott vertelt het verhaal van elke stap in de bouw van deze tafel, van de weg van de steengroeve tot zijn afgewerkte vorm.

 

[singlepic id=473 w=500 h=375 mode=watermark float=]

 

Rijk, donker en zwaar vanaf het begin, Belgische blauwe hardsteen komt diep uit de grond en meestal schoon gesneden en gepolijst voor een perfecte glans – maar bij deze tabel werd halverwege gestopt om de sporen van de snijgereedschappen samen met de natuurlijke randen te tonen. De vorm van de “afgewerkte” tafel geeft de brute-maar-precieze wijze weer waarop grote messen in de gehouwen steen snijden.

 

[singlepic id=474 w=500 h=375 mode=watermark float=]

 

 

[ad#Beeld adv 468*60]