Dit huis is het resultaat van de droom van een eigenaar om te wonen in een bosrijke omgeving temidden van de verstedelijkte stad van Singapore, en de interpretaties van een architect van deze droom. Het huis is opgezet als een driedimensionale landschapsinstallatie, waarbij de ruimten vervolgens werden ingevoegd. De sectie toont een reeks van uitwisselbare kamers drijvend in een groter volume. Dit huis is een gesloten bebouwing van 2 verdiepingen waar aan de achterzijde een hoge draagmuur werd omgezet in een kiezelsteen waterval die opent naar de hemel.

Het ontwerp heeft een levende, biologische kwaliteit, waar de planten groeien en volwassen worden, waar de geur van natte bodem de lucht vult, waar de bladeren vallen en verdorren in het huis. De configuraties van de ruimten en weelderig gebruik van planten en water elementen genereren een koel microklimaat in het huis, waardoor de noodzaak van een air-conditioning en kunstlicht werd gereduceerd. Deze woning biedt een aangename sfeer, waar bewoners kunnen genieten van de kwaliteit van de ruimten en volledig in harmonie zijn met de natuur.

huis met bos huis met bos huis met bos huis met bos