Een vlooienmarkt die exclusief gewijd is aan design

De Brussels Design Market die is ontstaan in 2002, is een vlooienmarkt die exclusief gewijd is aan design, vooral dan aan stukken uit de jaren 50 tot begin jaren 80.Ten gevolge van zijn groei, hernieuwt de 9e editie van de grootste rommelmarkt van na-oorlogs design zich door, naast haar outdour versie die voorzien is in september 2010, een volledig nieuwe indoor (overdekte) versie te organiseren in april !

Op zaterdag 24 en zondag 25 april, zullen een vijftigtal exposanten, professionals en geïnformeerde liefhebbers uit België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Italië hun meubels en voorwerpen uit de jaren 50, 60, 70 en begin 80 uitstallen in een gemoedelijke rommelmarktsfeer. De afspraak met het publiek, de handelaars en de verzamelaars vindt plaats in het historische en uitzonderlijke kader van het Oud Maritiem Station van Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel (Ingang langs de site Tour & Taxis).

brussels design market 

Voor zeer zeldzame stukken moet je natuurlijk vroeg uit de veren, want handelaars zullen als eersten hun slag willen slaan. Maar de exposanten brengen ook erg mooie, meer courante en dus meer betaalbare « meubelstukken » mee: stoelen van Eames of Panton, Knoll tafels, fauteuils van Bertoia, enz. Je vindt er Scandinavische, Belgische, Franse, Italiaanse en Amerikaanse meubels, naast keramiek en glas, collectors’ items, accessoires in plastiek, metaal, hout of bakeliet. Voor elk wat wils! Koffie, ontbijt, spijs en drank ter plaatse.

Meer info kan je vinden op de website van Brussels Design Market