Goedenmiddag,

Mijn vriendin en haar man hebben al jaren een droom en dat is een bakstenen muur in de woonkamer.
Ik ben voor hun op zoek naar bakstenen strips, waar ik die kan kopen, en naar informatie hoe zo’n muur te plaatsen.

Helaas kan ik niets vinden.

Wij zijn woonachtig omgeving Amsterdam.
Hebben jullie enig idee waar ik die strips kan kopen en hoe ik zo’n muur kan plaatsen?

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met groet,
FigenBeste Figen,

De steenstrips kan je allicht vinden bij je gespecialiseerds dor-het-zelf zaak, of zij zullen je zeker naar de juiste dealer kunnen verwijzen.

Wat betreft de plaatsing:

Je kan deze baksteenstrips plaatsen op een binnenmuur die gemaakt is van gipskarton of plaatmateriaal. (eventueel ook van metselwerk)

Ondergrond Voorbereiden.

Zorg voor een propere, stofvrije en droge ondergrond.

Grondlaag Aanbrengen

Is de ondergrond sterk zuigend, voorzie dan een primer of grondlaag(bv metselwerk en andere poreuze materialen). De primer vermindert de vochtopnemende eigenschappen van de ondergrond en zorgt dat de lijm met de steenstrips straks beter hecht. Kijk zeker de gebruiksaanwijzing na voor de droogtijd van de primer.

Steenstrips Bevestigen

Voor je de steenstrips bevestigd is het aangewezen maatprofielen aan te brengen en zo met behulp van een metselkoord aan te duiden op de muur waar de steenstrips moeten komen. Hou zeker rekening met de voeg bij de planning.

Begin aan de plaatsting door met een getande lijmkam een laag (volgens de gebruiksaanwijzing aangemaakte) lijm op het oppervlak aan te brengen van ongeveer een halve centimeter dik. Druk de strips met een schuivende beweging in de lijm.

Baseer je op de metselkoord en je aanduidingen om je strips mooi volgens plan te plaatsen en ervoor te zorgen dat ze recht hangen natuurlijk. Hou telkens evenveel voegafstand tussen opeenvolgende strips

Is de eerste rij af, dan zet je het metselkoord een maatstreep hoger op de profielen en begin je aan de volgende laag. Zo ga je verder tot je hele muur af is.

Voegen

Meestal is de lijm ook het voegmiddel, gebruik in dat geval een vochtig/nat penseel om de voegen glad te strijken.
Verkies je echter een ander soort voeg, wacht dan eerst tot de lijm van de strips droog is (kijk op de gebruiksaanwijzing) en vul vervolgens de voegen op met het voegmiddel van je keuze.