Een hele tijd geleden hebben we al eens een artikel gepubliceerd over hoe een vloer te kiezen en de verschillende keuze mogelijkheden. Nu gaan we het nog eens in detail hebben over laminaat vloeren.

De aanleiding is het feit dat er tijdens de solden enorme koopjes te doen zijn op o.a. laminaat vloeren maar ook op tapijt. Carpetright heeft bijvoorbeeld solden tot -40%

Wat is nu eigenlijk een Laminaat vloer?

Een laminaat vloer bestaat uit verschillenden delen:

De overlay: deze transparante film garandeert de slijtvastheid van de vloer.

De decoratie: de eigenlijke tekening die het uitzicht geeft aan de laminaatvloer, dit kan zowel een hout als steenimitatie zijn maar kan zelf een fantasietekening hebben.

HDF: deze watervaste onderlaag zorgt voor de nodige stabiliteit, deze laag is heel belangrijk voor de stabiliteit bij klikvloeren.

De onderlaag: deze stabiliserende onderlaag vormt de vochtwerende tegenzijde van de vloer en ze zorgt ook voor de stevigheid en rechtheid van de vloer.

Laminaatvloeren zijn op het blote oog niet meer te onderscheiden van echt houten vloeren. Maar de voordelige producteigenschappen liegen er niet om: laminaat is slijtvaster, makkelijker te leggen en heeft minder onderhoud nodig dan een houten parket.

Laminaatvloeren hebben heel voordelen:

  • de meeste varianten zijn geschikt voor vloerverwarming en koelsystemen
  • laminaat is vlek- en afdrukbestendig
  • laminaat is antistatisch
  • laminaat is vervaardigd uit hout van verantwoordelijk gekapte bossen

Ga dus zeker eens informeren naar een laminaatvloer bij Carpetright

Meer info kan je vinden op de site van Carpetright : www.carpetright.be

Laminaat Carpetright Laminaat Carpetright Laminaat Carpetright Laminaat Carpetright Laminaat CarpetrightLaminaat Carpetright