Nog 1 keer slapen en de Design Biënnale INTERIEUR 2010 trekt de registers van de nieuwe wereld open …

40.000 m2 verrassend design, dat belooft INTERIEUR 2010. Op vrijdag 15 oktober opent de 22e Design Biënnale, met ‘de nieuwe wereld’ als centrale thema, officieel de deuren in Kortrijk Xpo. Tien dagen lang vormt INTERIEUR 2010 het platform bij uitstek voor ruim 250 internationale exposanten, jonge ontwerpers en aanstormend talent. Een must voor wie op de hoogte wil blijven van het hedendaagse designgebeuren.

interieur 2010

JUNYA ISHIGAMI ALS EREGAST

INTERIEUR 2010 koos met de Japanse architect Junya Ishigami (°1974) voor de eerste keer voor een eregast buiten de Europese grenzen. Bewust, want de toekomst wordt overwegend geschreven in het Oosten en Japan blijft bron van innovatieve creatieve ideeën. Ishigami – die onlangs nog de Gouden Leeuw op de Architectuur Biënnale van Venetië in ontvangst mocht nemen – illustreert met zijn project PICKNICK waarom hij het wonderkind van de hedendaagse architectuur wordt genoemd. Verken de boeiende zoektocht naar de grenzen van lichtheid.

BRAM BOO ALS DESIGNER VAN HET JAAR

De jury van de Designer van het Jaar – gevormd door de Interieur Foundation, de magazines Weekend Knack en Weekend Le Vif, het Design Museum Gent en Grand-Hornu Images – werd gecharmeerd door het werk van Bram Boo (°1971). Een originele soberheid, een sterke eigen vormentaal, een teder kleurgebruik en een tomeloos enthousiasme kenmerken zijn prettig gestoorde stijl. Redenen genoeg om zijn werk een podium te geven op INTERIEUR 2010.

DE NIEUWE AUDI A1 ALS PUZZEL

Een Audi A1 in 3.000 stukjes? De tentoonstelling ‘Audi A1 Exploded’ – waarbij de nieuwe A1 volledig wordt gedemonteerd – is zonder meer een blikvanger. De expo, die kadert in ‘Design at Work’, richt zich tot een jong publiek met een passie voor technologie en design. Indrukwekkend om alle kleine onderdelen naast elkaar te zien liggen én het ultieme bewijs hoe een technologisch hoogstandje wordt gemaakt.

BLOB OP INTERIEUR 2010

Is it a bird? Is it a plane? Dit ‘ruimteschip’ is een nieuwe werkplek bedacht door het Mechelse architectenbureau dmvA. Zij dokterden een volledig nieuw werkplekconcept uit: een mobiele en futuristisch ogende ‘blob’. Naast opslagruimte is er ook een keuken, douche en bed voorzien. Na 18 maanden werk, was het werkei klaar. De constructie bestaat volledig uit polyester. Toegang tot de ruimte gebeurt via openklappende delen zoals de neus van het ei. De Blob van dmvA is te zien in de centrale rustzone van hal 5.

interieur 2010

interieur 2010

interieur 2010

interieur 2010

WINNAARS DESIGN COMPETITION

Meer dan 220 inzendingen uit 27 landen werden geregistreerd voor de 2010-editie van de Design Competition, die startende designers een platform geeft op INTERIEUR 2010. Een grote uitdaging dus voor de jury om de juiste prijzen aan de meeste doordachte objecten te koppelen. In totaal vielen 12 projecten in de prijzen. Voor een volledig overzicht van de winnaars, zie bijlage. Foto’s van de wedstrijdwinnaars kan u vinden in de beeldenbank online, www.interieur.be.

TENTOONSTELLING ‘DE BUREN’

Met de tentoonstelling ‘Voisins/Voisines – Nachbar/Nachbarin – Neighbours – Buurman/Buurvrouw’ wil INTERIEUR tonen dat onze omringende landen de laatste jaren veel inspanningen hebben gedaan om hun eigen design breder uit te dragen. Vier curatoren met een background in het brede designveld geven hun eigenzinnige visie op vormgeving uit hun eigen land: Cédric Morriset voor Frankrijk, Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion voor Nederland, Petra Schmidt voor Duitsland.

De internationale Design Biënnale INTERIEUR 2010 loopt van 15 tot en met 24 oktober in Kortrijk Xpo.

Publieksdagen
16 – 24 oktober 2010, 10.00 tot 18.00 uur

Toegangsprijs
12 euro aan de kassa, 10 euro bij registratie en aankoop ticket via de website

Meer info op de site van interieur 2010

interieur 2010

interieur 2010

interieur 2010

interieur 2010

interieur 2010