Kortrijk, 26 mei 2011 – De Interieur Foundation kondigt met veel trots de Belgische designer Lowie Vermeersch aan als gloednieuwe voorzitter. Hij volgt in deze functie José Carlier op. Naast het voorzitterschap zal Vermeersch ook de invulling van de Design Biënnale INTERIEUR 2012 voor zijn rekening nemen als curator.

Na enkele maanden van intensieve voorbereidingen van de 23e Design Biënnale Interieur, die volgend jaar plaats vindt van 19 tot 28 oktober, werd Lowie Vermeersch door de raad van bestuur unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van de Interieur Foundation.
Lowie Vermeersch startte eerder dit jaar zijn eigen ontwerpstudio Granstudio op. Daarnaast zal hij dus ook het voorzitterschap en de taak van curator van de Biënnale INTERIEUR 2012 op zich nemen. Hij wordt daarin bijgestaan door operationeel directeur Colette Deceuninck en artistiek directeur Dieter Van Den Storm. De Interieur Foundation besloot dat het toe was aan vernieuwing en ging daarom op zoek naar een frisse wind in het team. Zo zorgen de stabiele continuïteit en de slagkrachtige vernieuwing ervoor dat de Biënnale een nieuwe boost krijgt en de toekomst meer dan ooit verzekerd is.
“In een periode waarin design steeds meer aan belang en erkenning wint, willen we de rol van Interieur verder versterken door anders te blijven uitpakken. Daar heeft de Design Biënnale Interieur altijd het verschil gemaakt”, zegt een enthousiaste Vermeersch. “De toekomst belooft scherper te worden, met een duidelijke Interieur identiteit die internationaal nog meer de aandacht moet trekken. Hoe we dat doen? Zonder nu al te veel van onze creatieve denkpatronen vrij te geven, kan ik zeggen dat de zintuiglijke beleving centraal zal staan.”

De komende maanden wordt er achter de schermen druk gewerkt aan de volgende editie van Belgiës belangrijkste Interieur event. Binnen een paar weken worden de vernieuwde Interieur Awards gelanceerd.

WIE IS LOWIE VERMEERSCH?
Lowie Vermeersch (°1974, Kortrijk), afgestudeerd als Master of Science in Industrial Design Engineering in 1998 aan de TH Delft, begon zijn carrière bij de designstudio van Pininfarina in Torino. Als design directeur leidde hij het team dat o.m. de Ferrari 458, de Alfa Romeo Duettotanta, de Pininfarina Nido en de nieuwe Eurostar treinstellen ontwierp. In 2010 trad Vermeersch toe tot de raad van bestuur van de Interieur Foundation. Eerder dit jaar richtte hij Granstudio op, een eigen multidisciplinaire designstudio actief in Torino en Brussel. Hij combineert de rol van curator met zijn eigen ontwerpstudio.

INTERIEUR 2012 PRAKTISCH
De 23e Design Biënnale Interieur loopt van 19 tot en met 28 oktober 2012 in Kortrijk Xpo.

www.interieur.be

OVER DE INTERIEUR FOUNDATION
De Interieur Foundation werd opgericht in 1967 met als doel het bevorderen van de creativiteit op het gebied van productontwikkeling en eigentijdse vormgeving, van design tot moderne binnenhuisarchitectuur. De Foundation richt hiervoor de Interieur Biënnale op, het internationale evenement dat telkens een overzicht biedt van de nieuwste ideeën, producten, creaties en realisaties op het gebied van interieur en interieurinrichting.