Kom van dat dak af

Sint en piet komen niet helpen om jouw zonnepanelen te plaatsen, hiervoor zul je toch echt een gespecialiseerde zonnepanelen installateur het dak op moeten sturen. Of als je heel handig bent, plaats je de panelen wel zelf.

De juiste plek

Uiteraard moet je kiezen welke zonnepanelen voor jouw geschikt zijn. Dit doe je op basis van het dak, heb je een plat of schuin dak? Het voordeel van het een gespecialiseerde installateur is wel dat hij de juiste plek voor de zonnepanelen vaststelt.

Je wilt natuurlijk een zo hoog mogelijke opbrengst. Het gaat hier zowel om de hellingshoek als richting, bij voorkeur richt je de panelen naar het zuiden. Verder moet je rekening houden met het dak en mag je zware zonnepanelen alleen met een installateur plaatsen. Het dak moet namelijk vaak verstevigd worden.

Het mooiste design

Als je aan zonnepanelen denkt, dan is de kans groot dat je denkt aan grote zwarte industrieel ogende platen. Zonnepanelen staan echter volop in de belangstelling van ontwerpers. Inmiddels bestaan er spray on solar cells, deze cellen kun aanbrengen op het gewenste object en deze hebben weinig gewicht.

Verder zijn er gekleurde zonnepanelen op de markt. Deze zonnepanelen zijn innovatief en kunnen zelfs een raam of muur vervangen. De levert nieuwe manieren om een energiezuinig huis te bouwen. De ontwikkelingen op het gebied van solar gaan door en dat is maar goed ook, want als er iets is waar we veel van hebben, dan is het zonlicht.