Het is behoorlijk koeler geworden in de afgelopen dagen en inmiddels heeft een groot deel van de bomen hun bladeren verloren wat het straatbeeld en de omgeving somber en onaantrekkelijk maakt. De veel voorkomende manier om dat tegen te gaan is het toevoegen van zowel warme en heldere kleuren in bijvoorbeeld gordijnen en het gebruik maken van extra stoffen en textiel in je woning.

Hoewel de basisprincipes hetzelfde blijven brengt elk jaar weer zijn eigen trends met zich mee. Ook dit jaar en een aantal hiervan zijn hieronder weergegeven.

Smaragd groen
Dit jaar heeft Pantone smaragd groen uitgroepen tot de kleur van het jaar, deze juweelachtige kleur is daarom zeker een must-try voor deze winter. De kleur is niet alleen een eye-catcher om je interieur wat levendiger te maken, maar het is ook nog goed te combineren met andere kleuren, van neutrale tot meer gedurfde tinten. Enkele smaragdgroene kussen op de bank of tapijt kan al voor een leuk effect zorgen. Als je een wat grotere stap durft te maken zijn accenten op de muur in de slaap of eetkamer ook een leuk idee.

Visuele patronen
Een van de trends die erg leuk is te combineren deze winter is het toevoegen van visuele/grafische patronen. Zoals felle kleuren, hebben patronen ook de kracht om  een kamer of ruimte te verfrissen zonder er al teveel werk en tijd in te hoeven steken. Bij voorkeur gewaagde strepen, art deco of geometrische patronen voor de winter, maar kies vooral wat je eigen aandacht trekt en past binnen je bestaande interieur. De eenvoudigste manier om patronen toe te voegen aan uw huis is met accessoires zoals kussens, vazen​​ en schalen. De aankomende dagen zijn wel prijzig, maar er is ook genoeg korting te vinden, bijvoorbeeld voor websites als bol.com.

Gedrukte accenten op muur
Je hebt waarschijnlijk wel eens muren gezien die bepaalde kleuraccenten hebben toegevoegd, maar deze winter wordt aangeraden deze stevige accenten te vervangen met afgedrukte elementen. Wat tevens meteen diepte en levendigheid in elk vertrek geeft. Als je comfortabel bent met behang kan je een print kiezen om een bepaalde muur op te laten vallen, bijvoorbeeld patronen zoals eerder beschreven. Als je niet van behang houdt kan je altijd nog denken aan een gedrukt accent met behulp van muur stickers of stencils. Kijk voor meer actie rond de feestdagen op websites als vouchercloud. Dus laat de feestdagen nu maar beginnen!