Een mooie badkamer designen?

De mogelijkheden voor een verbouwing van de badkamer zijn enorm. Als u een goed idee wilt krijgen van de verschillende mogelijkheden, zoek dan eens simpelweg naar afbeeldingen van badkamers op internet en u zult verbaasd zijn van de eindeloze mogelijkheden. Tegenwoordig is een badkamer veel meer dan enkel een plek om uzelf te wassen. En dit zie u terug in de verschillende designs en ontwerpen.

U huidige badkamer kan volledig worden verbouwd waarbij u extra voorzieningen installeert en zelfs de inrichting van de badkamer compleet veranderd. Ook kan u ervoor kiezen om de badkamer slechts gedeeltelijk te laten verbouwen. U kan bijvoorbeeld enkel de tegelvloer of wand laten vernieuwen of een aantal extra voorzieningen laten vervangen of nieuw laten plaatsen. Zoals een nieuwe douche, wastafels of een badkuip.

badkamer voorbeeld 1

Hoe gaat het installeren van een badkuip te werk?

Wanneer mensen hun badkamer laten verbouwen is de meest populaire wens voor de badkamer het plaatsen van een badkuip. Zoals eerder gezegd gaat het doel van een badkamer tegenwoordig een stukje verder dan enkel een plek om uzelf te wassen. Tegenwoordig is een badkamer ook een plek om te relaxen en waar kun u dit beter doen dan in een mooie ruime badkuip. Als u nu al een badkuip in de badkamer hebt staan dan is deze vervangen een klein kunstje, tenzij u deze naar een andere plek wilt verplaatsen. Als u een nieuwe badkuip in u badkamer wilt laten plaatsen dan komt hier iets meer bij kijken. In dat geval kan u het beste contact opnemen met een aannemer die gespecialiseerd is in het verbouwen van badkamers.

Waarom uw badkamer verbouwen?

De badkamer van een huis is tegenwoordig niet meer uitsluitend voor het opfrissen en wassen van uzelf. Door de jaren heen is een badkamer geëvolueerd van een kamer met enkel een functioneel doeleinde tot een kamer waar u lekker tot rust kan komen en relaxen. Een kamer waar u kunt ontsnappen uit het hectische leven dat we leiden. De reden dat veel mensen hun badkamer laten verbouwen is dan ook om de badkamer van een uiterlijk en toepassingen te voorzien die ervoor zorgen dat u meer kunt genieten van het relaxte gevoel die een badkamer kan bieden. Het kan ook zijn dat de badkamer simpelweg aan een renovatie toe is en dat dit de reden van de verbouwing is. Echter ook in deze gevallen word er vaak voor gekozen om de badkamer van alle gemakken te voorzien die u altijd al graag had willen hebben.

badkamer voorbeeld 2

Kiest u voor gedeeltelijk of compleet verbouwen?

Een badkamer verbouwen kan best prijzig zijn. Zeker als een badkamer compleet moet worden verbouwd. Vervangen van de tegels op de muren en de grond tot aan het plaatsen van een badkuip, nieuwe douche en/of wasbakken. Soms kan er dan ook worden gekozen om de badkamer gedeeltelijk te laten verbouwen. Dit kan immers behoorlijk wat geld besparen. Wanneer u een badkamer wilt verbouwen is het ook slim om van tevoren te bepalen welke dingen u het belangrijkste vind om te realiseren. Aan de hand van deze wensen ga u dan kijken wat er allemaal mogelijk is binnen het budget dat u voor de verbouwing hebt uitgetrokken. Kun u van dit budget de badkamer compleet aan pakken dan zorgt dit altijd voor het mooiste eindresultaat.

Stappenplan

Bij het verbouwen van een badkamer zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Zo is de eerste stap bij het verbouwen van de badkamer vaak om een ontwerp te maken van de plannen die u hebt. Op dit ontwerp wordt dan alles tot in detail uitgewerkt wat er moet gebeuren tijdens de verbouwing en geeft u ook meteen een goed idee van het eindresultaat. Een belangrijke volgende stap is bepalen waar de waterleidingen en bijvoorbeeld elektriciteit moet worden geplaatst. Als u een plafond wilt met spotjes voor de verlichting dan is dat de volgende stap in de verbouwing. Hierna is het betegelen van de muren en de vloer aan de beurt. Als allerlaatste wordt het sanitair geïnstalleerd op de plekken die u op het ontwerp van de badkamer hebt aangegeven. Toch is er nog een laatste stap die na de verbouwing plaats vind en dat is lekker genieten van u verbouwde badkamer.

Verschillende soorten sanitair

Verschillende soorten sanitair die u tijdens een verbouwing kunt laten plaatsen zijn: het toilet, wastafels en kranen, een douchecabine, badkuip en nog veel meer. Niet elke badkamer heeft elke vorm van sanitair nodig. Zo kiezen veel mensen om enkel een douche of badkuip in de badkamer te laten plaatsen. Moderne badkamers zijn echter meestal van beiden voorzien. Zo kan u wanneer u wat meer tijd te besteden hebt lekker relaxt in u bad liggen weken en ’s morgens als u haast hebt om naar u werk te gaan een snelle douche nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos, bedenk dus van tevoren goed wat u graag wilt zien in u badkamer.

badkamer voorbeeld 3

Indien u van plan bent om u badkamer te renoveren, opknappen of verbouwen dan kun u het beste eerst in contact komen met lokale aannemers om de mogelijkheden te bespreken. Door het aanbod naast elkaar te leggen kun u namelijk een goed beeld van de markt krijgen. En is het mogelijk om te kiezen voor de beste deal. Zo betaal u dus nooit teveel voor de renovatie van u badkamer. Maak gebruik van onze offerte service om vrijblijvend in contact te komen met aannemersbedrijven in u regio.

De kosten van een badkamer verbouwen

Een verbouwing van de badkamer is niet één van de goedkoopste verbouwingen die u in huis kan doen. Er worden namelijk materialen gebruikt die snel in prijs op kunnen lopen. De kosten voor een verbouwing van de badkamer hangen dan ook voornamelijk af van wat u allemaal wilt laten verbouwen. Als u de badkamer volledig opnieuw wilt laten betegelen dan is dit best duur. Ook als u voorzieningen naar een andere plek in de badkamer wilt verplaatsen, zoals de badkuip of de douche, dan kan de prijs hiervoor snel oplopen. Immers moeten er dan leidingen en dergelijken verlegd worden naar een nieuwe plaats. Hiervoor moet er in de muren en het beton worden gehakt. Alhoewel de verbouwing van een badkamer soms wat prijzig kan zijn is het toch de moeite waard.

Hoe kunt u geld op de verbouwing van een badkamer?

Als u geld wilt besparen op de badkamer dan kun u bijvoorbeeld kiezen voor een gedeeltelijke verbouwing in plaats van de badkamer compleet verbouwen. Als u de tegels op de muren en de vloer kunt laten zitten dan is dit een grote besparing op de kosten. Een andere slimme tip om op de kosten te besparen is om de voorzieningen van de badkamer zoals de badkuip, wastafels en douche op dezelfde plekken te laten zitten. Hierdoor hoeven er geen leidingen verlegd te worden en kan simpelweg een nieuwe badkuip worden geïnstalleerd. Ook kun u natuurlijk besparen op de arbeidskosten van degene die u kiest om de badkamer te laten verbouwen door eerst goed uit te zoeken welke aannemer de beste prijs voor de verbouwing aanbiedt.

Wat zijn enkele aandachtspunten als u een badkamer verbouwd?

Als u besluit om u badkamer te verbouwen dan zijn er enkele punten waar u op moet letten. Ten eerste moet u goed bedenken wat u graag wilt bereiken met de verbouwing van de badkamer. Welke van deze dingen vindt u het belangrijkste? Natuurlijk wil iedereen graag een compleet nieuwe badkamer die exact is gemaakt zoals uw wensen. U moet u echter wel afvragen of dit ook binnen u budget ligt. Wanneer u voor uzelf een lijstje maakt wat de belangrijkste dingen zijn die u wilt hebben in u nieuwe badkamer dan kun u zien hoe ver u komt met het gestelde budget. Is het budget niet genoeg om alles wat u wilt te bereiken. Dan is het misschien een goed idee om nog even verder te sparen. Immers is alles in één keer aanpakken bij een badkamer verbouwen meestal de goedkoopste oplossing.

badkamer voorbeeld 4