Aan de slag als vrijwillige schilder?

In de zomer maanden zit een schilder absoluut niet om werk verlegen. Integendeel, veel schilders zijn zelfs genoodzaakt om klussen af te zeggen of te verleggen naar collega’s omdat er teveel werk is om te doen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi voor hen, zeker in een tijd dat het er economisch gezien niet voor iedereen even goed voor staat. Maar wat nu als de koude maanden aanbreken? Veel schilders profiteren juist van de warme dagen. Omdat het langer licht is, omdat de verf sneller en beter zal drogen. Omdat ze simpelweg meer en beter zien en laten we eerlijk zijn: het is er buiten gewoon een stuk beter toeven.

verven

Een hogere prijs

Maar dat heeft een direct gevolg op uw portemonnee. Een schilder rekent in deze maanden natuurlijk een hoger tarief, wat ertoe kan leiden dat u ’s zomers heel wat meer geld kwijt bent voor een likje verf. In de winter kunt u namelijk veel goedkoper uit zijn. Dit om verschillende redenen, uiteenlopend van een lagere vraag tot andere weersomstandigheden. Het is voor een winterschilder de uitgelezen kans om zijn slag te slaan. Door een lager tarief te vragen, is het voor u aantrekkelijk om uw huis even te voorzien van een nieuwe lik verf.

Zoek niet te moeilijk

Maar waar moet u dan beginnen met zoeken naar een winterschilder? De gemiddelde winterschilder is exact dezelfde schilder als u degene die u ’s zomers inschakelt. Wanneer u dan ook in een zoekmachine zoekt op winterschilder plus uw woonplaats, bijvoorbeeld winterschilder Amersfoort, dan vindt u geheid een winterschilder in uw omgeving. Dus geef uw huis dat nieuwe beetje verf, die nieuwe look die alles kan doen veranderen. Zo staat uw huis er niet alleen ’s zomers maar ook ’s winters prachtig voor. Dat is toch uiteindelijk wat u het liefst wilt, een prachtig en mooi voorkomend huis.