Een mooie veranda voor uw woning

Omdat kunststof een duurzaam materiaal is dat enorm lang mee gaat is het ook niet ongewoon dat leveranciers en specialisten een garantieregeling hebben die tot wel 10 jaar of langer duurt. Kunststof is enorm goed bestand tegen de elementen en leent zich daarom uitstekend als veranda.

Het belangrijkste voordeel staat onderaan in bovenstaand lijstje. Het is onderhoudsvrij en dat scheelt aanzienlijk in de jaarlijkse kosten voor onderhoud, maar scheelt ook enorm veel tijd. Tijd dat u nu kunt steken in het genieten van uw tuin!

Een kunststof veranda is erg functioneel en hoeft u uw tuinmeubelen niet per se achter slot en grendel te doen op het moment dat het seizoen zich er niet meer voor leent. Met een kunststof veranda bepaalt u het seizoen. Een garantieregeling verschilt per bedrijf, maar over het algemeen is een garantieregeling van 10 tot 15 jaar van kracht. Voor de specifieke details en voorwaarden kunt u het beste contact opnemen met een bedrijf dat is gespecialiseerd in het plaatsen danwel verkopen van kunststof veranda’s. 

veranda

Mogelijkheden

Een kunststof veranda geeft u een hoop mogelijkheden. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud na de wintermaanden zoals u dat met hout wel heeft. U heeft dus meer vrijheid gekregen omdat kunststof veel beter bestand is tegen de elementen. Kunststof veranda’s geven ons een duurzame oplossing welke een enorm lange levensduur hebben. Bovendien is kunststof tegenwoordig makkelijk verkrijgbaar in allerlei afwerkingen en kan zelfs de warme en klassieke uitstraling van hout worden nagebootst.

Hierdoor hebben houten veranda’s het een klein beetje afgelegd tegen de kunststoffen variant. Uw woning verrijken met een veranda is iets dat u meer mogelijkheden biedt om uw tuin bij uw woning te betrekken. U kunt vaker en langer buiten zitten en daarmee dus genieten van het buitenleven wanneer u dat maar wilt. Een belangrijk voordeel dat een kunststof veranda volledig onderhoudsvrij is, maar heeft natuurlijk nog meer voordelen:

 • Langer genieten van de tuin, ook als het regent
 • Lekker droog en beschut buiten zitten in alle seizoenen
 • Een veranda zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning
 • Een kunststof veranda is volledig onderhoudsvrij
 • De veranda kan op maat worden gemaakt en is dus voor ieder huis geschikt
 • Kunststof is tegenwoordig in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar waardoor ook de klassieke uitstraling van hout kan worden gerealiseerd

Doordat u voor een uitgebreide keuzemogelijkheid staat is er altijd wel een kunststof veranda te vinden welke aan uw woonwensen voldoet. Het is belangrijk dat u uw wensen en eisen laat spreken bij het uitzoeken van een kunststof veranda. De veranda moet er immers jaren staan en moet dus wel passen bij uw smaak en uw huis. De veranda kan worden aangepast aan specifieke wensen zoals vaste wanden, schuifwanden, horizontale of verticale screens om u beter te beschutten tegen wind of zon, maar kunt u uw kunststof veranda ook voorzien van bijvoorbeeld infrarood verwarming.

De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos, maar om er zeker van te zijn dat u precies weet waar u aan toe bent kunt u het beste contact opnemen met een specialist.

Voordelen

Wanneer we het over een veranda hebben, dan denkt u waarschijnlijk direct aan een prachtig afgewerkte houten veranda met een mooie vloer of zelfs een bestaande vloer. Echter zijn er vandaag de dag veel meer mogelijkheden met veranda’s. En waar de houten kozijnen al worden vervangen door duurzame kunststoffen kozijnen, kiezen ook steeds meer mensen voor een kunststof veranda. De voordelen van kunststof zijn eigenlijk niet meer te vergelijken met dat van hout en wordt er eigenlijk nog alleen voor hout gekozen uit decoratieve overwegingen. Kunststof veranda’s bieden net als hun houten collega’s een mooie toevoeging aan zowel uw huis als uw tuin. Een aantal belangrijke voordelen van kunststof veranda’s zijn dan ook:

 • Langer genieten van de tuin, ook als het regent
 • Lekker droog en beschut buiten zitten in alle seizoenen
 • Een veranda zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning
 • Een kunststof veranda is volledig onderhoudsvrij
 • De veranda kan op maat worden gemaakt en is dus voor ieder huis geschikt
 • Kunststof is tegenwoordig in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar waardoor ook de klassieke uitstraling van hout kan worden gerealiseerd

Wanneer u gaat voor een kunststof veranda dan geniet u van alle bovenstaande voordelen. Bij het kopen van een veranda kunt u dus naast de traditionele houten veranda ook beter even kijken naar de kunststof veranda en deze tegen elkaar afstrepen. Welke blijft er op basis van uw wensen en eisen over? Wij denken dat u versteld zult staan van de mogelijkheden en uitstraling welke u prima met kunststof kunt realiseren en dat u zowel duurzaam als decoratief erg tevreden zult zijn met het mogelijke eindresultaat.

Een kunststof veranda kan in principe aan ieder huis worden aangebouwd, maar wat de beperkingen of mogelijkheden precies zijn zijn afhankelijk van uw woning. Laat u dus altijd goed adviseren door een specialist zodat u precies weet waar u aan toe bent. Voor een extra leefruimte en een mooie tussenstap tussen huis en tuin biedt de veranda een ideale oplossing.