Een aanbetaling doen voor een alarmsysteem?

Wanneer je een alarmsysteem gaat aanschaffen heb je de keuze om dit zelf te doen of om dit door een specialist te laten regelen. Het voornaamste voordeel van de doe-het-zelf optie is financieel en een specialist kies je om een kwalitatief, juist geplaatst, goed werkend en goed onderhouden alarmsysteem aan te schaffen. Dit is dus tegelijkertijd ook duurder. Of je een aanbetaling moet doen of niet is vaak volledig afhankelijk van de leverancier die je kiest.

camerasysteem

Aanbetalingen

De meeste alarmbedrijven vragen geen aanbetaling. Je betaalt deze met één van de betalingsmethoden die je wordt aangeboden. Is er wel sprake van een aanbetaling dan is deze vaak niet hoog of krijg je een minimumpercentage. Je kunt dan zelf een percentage aangeven mocht je dit willen. Dit is meestal alleen het geval als jij een duur alarmsysteem aan gaat schaffen van enkele duizenden euro’s. Als je wel om een hoge aanbetaling gevraagd wordt, dan kan dit betekenen dat de leverancier niet financieel gezond is. Het is voor hen dan onmogelijk om jouw alarmcentrale te installeren voordat jij hiervoor hebt betaald. Met deze bedrijven kun je het beste geen zakendoen, omdat er altijd het risico is dat ze op het randje van faillissement staan. Een kleine aanbetaling kan echter geen kwaad en is bij grote betalingen zelfs vrij gewoon.

toegangspoorten

Wat betaal je?

Als je voor een alarmsysteem kiest betaal je voor drie onderdelen, namelijk de aanschaf, de installatiekosten en de periodieke kosten.

  • De materialen: de aanschaf van het alarmsysteem zelf zal tussen de €500 en €2000 liggen. Dit is volledig afhankelijk van het aantal componenten, van het soort systeem en van de kwaliteit van het systeem. Een alarmsysteem voor een appartement is logischerwijs goedkoper dan dat voor een alleenstaande villa.
  • De installatie: voor het installeren van je systeem betaal je tussen de €250 en €1000 en dit is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de klus. Moet er bedradingen gelegd worden en componenten aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk, dan betaal je uiteraard meer. Voor het aansluiten en laten plaatsen van een draadloos systeem zullen de kosten aanzienlijk lager liggen.
  • Periodieke kosten: nadat je het systeem hebt laten plaatsen zijn er maandelijkse kosten waarmee je te maken krijgt. Je alarmsysteem moet jaarlijks worden onderhouden en daarvoor betaal je maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag. Ook betaal je als je gebruik wilt maken van extra opties, zoals een App om je alarm op afstand mee te bedienen, een Cloud om je videobeelden op op te slaan en ook voor een contact bij een alarmcentrale betaal je maandelijks een extra bedrag.

alarmsysteem

Alarmsysteem huren

Weer andere alarmbedrijven geven je de mogelijkheid een alarmsysteem te huren. Voor een bepaald bedrag per maand ontvang je dan het alarmsysteem zelf, jaarlijks onderhoud, het lidmaatschap bij een alarmcentrale en het gebruik van een app op je smartphone. De kosten hiervoor hangen voornamelijk af van de omvang van het alarmsysteem dat je kiest. Gemiddeld kun je rekenen op zo’n €25 per maand voor een basissysteem en het dubbele voor een uitgebreid systeem. Dit geeft je minder verantwoordelijkheden en ga je verhuizen dan zeg je je contract simpelweg op. In sommige situaties de ideale oplossing.

brandalarm