Air, licht & luchtig loungen

Nieuwe modulaire buitensofa van Manutti combineert retro en modern. De buitensofa wint nog altijd aan populariteit. Met zijn nieuwe collectie Air speelt trendsetter Manutti de vele troeven hiervan helemaal uit. Zo kan je royaal relaxen dankzij het comfortabel design en de specifieke materiaalkeuze. Tegelijk creëer je instant sfeer: van een knipoog naar de jaren zeventig tot exotische elegantie met Irokohout. Want retro en modern vinden elkaar steeds vaker op het terras.

Manutti blijft trendsetter

Met Air houdt Manutti zijn reputatie als trendsetter hoog. Modulaire loungeconcepten zijn vandaag nog altijd erg in trek, simpelweg omdat je je buitenmeubel kan samenstellen volgens smaak en ruimte op het terras. Met vijf verschillende modules kan je Air helemaal naar je hand zetten, van een comfortabele ligzetel naar een gezellig hoeksalon met vijf zitplaatsen.

manutti

Jérôme Prud’homme, Communication & Marketing Manager bij Manutti: “Ook zien we een terugkeer naar natuurlijke grondstoffen, in combinatie met een strak design. Houtsoorten zoals teak en Iroko zijn aan een sterke opmars bezig en worden vaak gecombineerd met bestaande materialen zoals aluminium of een kunststof. De tendens om retro met modern te combineren zet vandaag door.”

Flexibel, met flair

Zuivere, fijne lijnen geven de nieuwe Manutti-collectie haar elegantie. De verfijnde vormgeving wordt nog extra in de verf gezet met doordachte details, zoals een opvallende bies in kunstleer, verplaatsbare armkussens of magneten die de kussens perfect op hun plaats houden als je de rugleuning verstelt.

In afwerking geeft Manutti je alle vrijheid. Je kan kiezen voor een in latten gezaagd bovenblad in Irokohout. De discrete lijnen en afgeschuinde kanten zetten de exotische elegantie in de kijker. Een leuke knipoog ook naar de jaren zeventig!

Voor een meer eigentijdse look tekent de toplaag in gepoederlakt aluminium.
De aluminium rugleuningen – in de kleuren Lava en White – zijn gemakkelijk verstelbaar. De dikke nautische kussens zijn beschikbaar in de nieuwe Manutti-stof in gerecycleerd acryl en in 100% recycleerbare polyolefine. Het onderstel is in gepoederlakt roestvrij staal, White of Lava.

Jonge Belgische ontwerper

De nieuwe Air-collectie is van de hand van de jonge Belgische ontwerper Koen Van Extergem, een nieuwe aanwinst in het Manutti Designer Studio-team, en CEO Stephane De Winter. Van Extergem heeft een zuivere, sobere en gedetailleerde stijl die hij verder verfijnde tijdens zijn hogere studies productontwikkeling en meubelontwerp. Sinds begin 2013 maakt hij deel uit van het Manutti-team.

Praktische info:

Richtverkoopprijs sofa € 14.865 – ligbed € 6.110
Verkooppunten: zie www.manutti.com

Over Manutti

Als Belgische ontwerper en fabrikant van hoogwaardig buitenmeubilair ontwikkelt Manutti al meer dan 10 jaar outdoorcollecties zitmeubelen, tafels en accessoires voor het grote publiek en professionals.

Het bedrijf draagt milieuzorg hoog in het vaandel en verwerkt gerecycleerde en hernieuwbare, milieuvriendelijke grondstoffen in zijn productieproces. Manutti investeert tevens in Research & Development om nieuwe ‘intelligente’ en innoverende materialen te gebruiken.

Met aandacht voor de nieuwe levensstijlen en wensen van zijn klanten gaat het Manutti Designer Studio-team aan de slag om verfijnde, vlot bruikbare producten uit te denken. Bovendien doet Manutti regelmatig een beroep op de jonge garde uit de Belgische designwereld – zoals Bram Bollen, Gerd Couckhuyt en Koen Van Extergem – om ideeën voor nieuwe creaties uit te werken.