Kartell by Laufen, uitersten creëren kunstbeleving voor de badkamer

Wat gebeurt er als twee totaal verschillende design huizen de creatieve handen ineen slaan? De Italiaanse meubelfabrikant Kartell en de Zwitserse sanitair en keramiek specialist Laufen namen de proef op de som. Het resultaat? Een unieke badkamercollectie waarbij tegenstrijdige materialen perfect op elkaar zijn afgestemd en complementair zijn aan elkaar. Wanneer we vroeger een bad namen om ons te verfrissen, is vandaag de dag de gehele badkamer een uitgebreide en complete kunstbeleving!

Kartell by Laufen

Wat de Kartell by Laufen collectie zo bijzonder maakt, is de combinatie van materialen die ogenschijnlijk contrasterend zijn maar elkaar in ontwerp perfect aanvullen. Het Italiaans designhuis Kartell dat al meer dan 50 jaar met haar prachtige designs aan de weg timmert, maakt bij haar ontwerpen veelal gebruik van kunststof. Dit is bij Laufen net tegenovergesteld want deze decoratienaam is al sinds 1892 een icoon op het gebied van badkamer design. Dit designlabel maakt veelal gebruikt van keramiek bij haar ontwerpen, een materiaal dat zich in contrast tot kunststof aan het andere eind van het materiespectrum bevindt. Deze twee opposites staan beide designlabels echter niet in de weg en worden op een unieke manier samengebracht in de nieuwe collectie Kartell by Laufen. In deze unieke lijn vormen ontmoeten een glasachtige transparantie en de zuivere lijnen van de keramiek elkaar.

laufen
Copyright © Laufen.nl

Doordat beide ondernemingen veel belang hechten aan continu onderzoek, duurde de gezamenlijke ontwikkeling van dit geweldige innovatieproject ruim drie jaar. De creatieve breinen tussen deze twee spelers zijn de met awards onderscheiden ontwerpers Ludovica+Roberto Palomba, al jaren toonaangevende namen op het gebied van badkamerdesign.

Badkamer als belevingsruimte

De kunststof elementen van de allernieuwste polycarbonaatstructuren en de strakke geometrie van de keramische items geven de Kartell by Laufen collectie een uitzonderlijke identiteit. Hierdoor ontstaat een compleet nieuw badkamerconcept. Een badkamer moet praktisch zijn, maar vandaag de dag is het net zo goed een belevingsruimte die met kleur en opvallende elementen eigen wordt gemaakt.

Over Laufen

Bij Laufen staat de badkamer als leefruimte centraal. Design, kwaliteit en functionaliteit zijn zo op elkaar ingespeeld dat ze de identiteit van Laufen weerspiegelen. De hoeksteen van het bedrijf is zijn keramische productie-expertise. Al meer dan 110 jaar worden de ontwerpen van Laufen vervaardigd uit het klassieke materiaal. Een kamer, geïnspireerd door Laufen, is een oase van rust in huis en ontworpen op basis van strenge designcriteria.

Lees verder over Laufen.

Over Kartell

Kartell is een Italiaans bedrijf dat hedendaagse meubels uit kunststof produceert en verkoopt. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Milaan, startte in 1949 met het maken van auto-accessoires. In 1963 werd het assortiment aangevuld met meubels. Kartell werd opgericht door Giulio Castelli. In 1988 opende de eerste Kartell winkel in New York en al snel volgden meerdere winkels over de hele wereld.