Phillips gaat samenwerking met Disney aan

Philips heeft vandaag een reeks inspirerende en speelse verlichtingsinnovaties voorgesteld die met licht de magie van Disney tot leven brengt bij kinderen en het hele gezin.

De combinatie van Philips’ ervaring op verlichtingsgebied en de bekende Disney-personages zorgt ervoor dat de verlichting tot de verbeelding spreekt en een aangename sfeer schept in de kinderkamer om te lezen, spelen en slapen.

kind in bed

Deze samenwerking is de nieuwste stap van Philips in consumentenverlichting met toepassing van digitale technologie.

De producten dragen beide merken en zullen worden aangeboden via diverse Philips- en Disney-verkoopkanalen; eerst in Europa en de Verenigde Staten (vanaf september), later dit jaar ook in Azië.

Het Philips Disney portfolio omvat digitale verlichting om interactie met Disney verhalen en personages mogelijk te maken. Kinderen en ouders kunnen een betoverende, interactieve lichtbeleving creëren door e books te verbinden met de verlichtingsproducten via het ‘Connected Lighting’ concept. Hiermee wordt lezen nog leuker en kan helemaal in het verhaal worden opgegaan. Voor de reeks zijn ook draagbare nachtlampjes ontworpen die een zacht, geruststellend licht verspreiden, en bedlampen die bijdragen aan een regelmatig slaappatroon, doordat kinderen intuïtief kunnen zien wanneer het tijd is om op te staan.

“Innovatie en inspiratie vormen de pijlers van deze samenwerking. Disney’s ongeëvenaarde vermogen om personages en verhalen te crëeren die de fantasie van kinderen van alle leeftijden aanspreken, komt daarin samen met onze leidende positie als innovator op het gebied van verlichting. Samen gaan we een bijzondere reeks geavanceerde en interactieve verlichtingsinnovaties ontwikkelen waar het hele gezin van kan genieten”, aldus Eric Rondolat, Chief Executive Officer van Philips Lighting. “Onze ambitie is om een leidende rol te vervullen in deze productcategorie en bekend te staan als de aanbieder van digitale en indrukwekkende lichtervaringen voor de kinderkamer.”

“Deze productreeks illustreert perfect hoe de verhalen van Disney via een innovatief en overtuigend consumentenproduct in de kinderkamer tot leven kunnen komen”, aldus Simon Philips, Executive Vice President & General Manager, Disney Consumer Products, The Walt Disney Company EMEA. “We zijn trots om met Philips te kunnen samenwerken aan een positieve en geruststellende lees- en slaapomgeving voor gezinnen.”

Inspiratie is het uitgangspunt van het portfolio: Disney-personages tot leven brengen via verlichting en de kinderkamer verrijken met een betoverend kleurenspel waarmee het voorleesmoment extra bijzonder wordt. De producten zijn zowel qua constructie als materiaalkeuze ontworpen met speciale aandacht voor veiligheid.

Het Philips Disney portfolio wordt beschikbaar in onze landen vanaf najaar 2013 en omvat de volgende producten:

  • StoryLight and Mickey starter kit
  • SleepTime and Mickey&Minnie Mouse
  • SoftPals and Sulley and Mike from Monsters Inc., classic Mickey and Minnie Mouse
  • LED Candles and Princess, Minnie and Mickey Mouse
  • LivingColors Micro lamps and Cars, Planes, Princess and Ariel
  • LivingColors Mini and Mickey &Minnie Mouse